Robert Mueller va depune mărturie în faţa comisiilor din Camera Reprezentanţilor. DATA la care a fost convocat

Procurorul special american Robert Mueller, care a publicat în aprilie un raport privind ingerinţele ruse, va depune mărturie pe 17 iulie în faţa Comisiei Judiciare şi Comiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite, relatează site-ul agenţiei Reuters.

221 afișări
Imaginea articolului Robert Mueller va depune mărturie în faţa comisiilor din Camera Reprezentanţilor. DATA la care a fost convocat

Robert Mueller va depune mărturie în faţa comisiilor din Camera Reprezentanţilor. DATA la care a fost convocat

Jerrold Nadler, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Juridice din Camera Reprezentanţilor şi Adam Schiff, preşedintele Comisiei pentru Informaţii, au informat într-un comunicat comun că Mueller a fost de acord să dea declaraţii pentru cele două comisii.

Raportul lui Mueller, care conţine 448 de pagini, a semnalat că au existat ingerinţe ruse în alegerile prezidenţiale din 2016 şi că membrii campaniei lui Donald Trump au avut contacte cu mai mulţi oficiali ruşi.

Cu toate acestea, echipa procurorului Mueller au găsit prea puţine dovezi pentru a stabili o conspiraţie între echipa lui Trump şi Moscova.

Raportul, care a fost redactat parţial, a subliniat de asemenea că Trump a încercat să influenţeze investigaţia lui Mueller, însă a refuzat să catalogheze acest lucru drept o tentativă de obstrucţionare a justiţiei.

Mueller a declarat în luna mai că investigaţia lui nu avea scopul de a se încheia cu o acuzare împotriva lui Trump şi a indicat că este alegerea Congresului dacă acesta va fi sau nu pus sub acuzare.

"Dacă eram siguri că preşedintele nu a comis nicio infracţiune, am fi spus. Cu toate acestea, nu am determinat dacă preşedintele a comis sau nu o infracţiune", a declarat procurorul special.

Procurorul general al Statelor Unite, William Barr, a declarat că nu există suficiente dovezi în raportul lui Mueller pentru a determina că Trump a încercat că obstrucţioneze justiţia.

Taguri:
sua,
mueller,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici