Robotul Apollo este gata pentru lansare. Cu ce noutăţi vine?

  • Apptronik dezvăluie robotul umanoid Apollo şi poate efectua sarcini manuale.
  • Oamenii se tem de roboţi, de la pierderea joburilor la anihilarea speciei umane.
  • Apollo ar putea ajunge pe Lună până în 2030, în cadrul programului Artemis.
984 afișări
Imaginea articolului Robotul Apollo este gata pentru lansare. Cu ce noutăţi vine?

Apptronik

Umanoizii care se ocupă de treburile casnice sau construiesc habitate pe suprafaţa lunară pot părea ceva demn de filme science fiction. Dar echipa de la startup-ul de robotică Apptronik, cu sediul în Austin, îşi imaginează un viitor în care roboţii cu scop general vor face „munca plictisitoare, murdară şi periculoasă” pentru ca oamenii să nu trebuiască să o mai facă.

Designul pentru cel mai recent robot umanoid al Apptronik, numit Apollo, a fost dezvăluit miercuri.

Robotul are o înălţime de 1,7 metri şi o greutate de 72,6 kilograme.

Apollo poate ridica greutăţi de până la 25 de kilograme şi a fost proiectat pentru a fi produs în masă şi pentru a lucra în siguranţă alături de oameni, putând funcţiona până la 22 ore pe zi, potrivit CNN

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici