Rodney Alcala, ucigaşul în serie cunoscut drept „Dating Game Killer”, a murit

Rodney Alcala, în vârstă de 77 de ani, condamnat la moarte în statul California pentru uciderea unei fete de 12 ani şi a altor patru femei a murit din cauze naturale, într-un spital lângă închisoarea de stat Corcoran, la primele ore ale zilei de sâmbătă, anunţă BBC

2307 afișări
Imaginea articolului Rodney Alcala, ucigaşul în serie cunoscut drept „Dating Game Killer”, a murit

Rodney Alcala, ucigaşul în serie cunoscut drept „Dating Game Killer”, a murit

Alcala, cunoscut sub numele de „Dating Game Killer”, după ce a participat la o emisiune TV din SUA, a fost condamnat în 2010.

Pe lângă crimele din California, el a pledat vinovat şi pentru asasinarea altor două femei din New York.

Alcala a fost condamnat la moarte în districtul Orange în 1980 pentru răpirea şi uciderea lui Robin Samsoe, în vârstă de 12 ani.

Sentinţa sa a fost anulată de Curtea Supremă din California şi i s-a permis un nou proces.

A primit aceeaşi pedeapsă în cel de-al doilea proces, dar aceasta a fost din nou anulată în 2003.

În anii care au urmat, anchetatorii au descoperit dovezi care îl leagă pe Alcala de celelalte crime din California.

La procesul din 2010, el a fost găsit vinovat de uciderea lui Samsoe, precum şi a altor patru femei cu vârste cuprinse între 18 şi 32 de ani în perioada 1977 - 1979.

În septembrie 1978, Alcala a participat la The Dating Game, o emisiune TV americană în care o femeie chestiona trei bărbaţi ascunşi, înainte de a alege unul pe baza răspunsurilor sale. Alcala a fost selectată la sfârşitul spectacolului, dar femeia a spus mai târziu că a decis să nu se întâlnească cu el după o conversaţie în culise, descriindu-l ca fiind „înfiorător”.

În 2012, Alcala a fost condamnat la New York pe viaţă.

Nu s-au dat alte detalii despre moartea sa.

În prezent, în California există aproximativ 700 de condamnaţi la moarte, însă guvernatorul Gavin Newsom a dispus un moratoriu asupra execuţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici