Rogozin: Rusia îşi va proteja cetăţenii în cazul unui conflict armat în Transnistria. Răbdarea şi forţa noastră nu trebuie puse la încercare

Rusia îşi va proteja cetăţenii în cazul unui conflict armat în Transnistria, a avertizat miercuri vicepremierul rus Dmitri Rogozin, în cadrul unei întâlniri la Moscova cu liderul acestei regiuni separatiste din Republica Moldova, Evgheni Şevciuk.

1620 afișări
Imaginea articolului Rogozin: Rusia îşi va proteja cetăţenii în cazul unui conflict armat în Transnistria. Răbdarea şi forţa noastră nu trebuie puse la încercare

Rogozin: Rusia îşi va proteja cetăţenii în cazul unui conflict armat în Transnistria

"Vreau să le spun tuturor care nu gândesc ca noi: nu trebuie să-şi bage nasul în Transnistria (...), nu trebuie să sporească tensiunile, pentru că acolo locuiesc cetăţeni ruşi", a declarat Rogozin, citat de agenţiile de presă ruseşti.

"Nu trebuie să se întrebe dacă Rusia îşi va apăra propriii cetăţeni. Ea o va face fără ezitare. Răbdarea şi forţa noastră nu trebuie puse la încercare", a adăugat vicepremierul rus, cunoscut pentru declaraţiile sale dure.

"Rusia îşi va îndeplini rolul istoric: garantarea păcii şi securităţii în Transnistria (...). Şi, desigur, apărarea drepturilor cetăţenilor ruşi, oricât de departe ar fi, este o prioritate pentru Guvernul rus", a continuat el.

Dmitri Rogozin este reprezentantul preşedintelui rus Vladimir Putin pentru Transnistria, un mic teritoriu separatist prorus din Republica Moldova, aflat la frontiera cu Ucraina, care a cerut să fie anexat de Rusia, după alipirea Crimeei în martie.

În mai, Rogozin a adus la Moscova petiţii care cereau Rusiei să recunoască Transnistria, în pofida unei tentative a autorităţilor moldovene de a le confisca.

Vicepremierul rus face parte dintre oficialii ruşi influenţi sancţionaţi de Uninea Europeană în contextul crizei ucrainene.

Liderul regimului separatist de la Tirasol, Evgheni Şevciuk, şi ministrul de Externe din regiunea transnistreană, Nina Ştanski, se află într-o vizită la Moscova, pentru discuţii referitoare la situaţia economică a regiunii în urma semnării de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici