Rohani anunţă un acord "foarte probabil" până la 20 iulie asupra dosarului nuclear

Negocierile între Teheran şi cele şase mari puteri în vederea obţinerii unui acord asupra programului nuclear al Iranului ar urma "foarte probabil" să ajungă la un rezultat pozitiv până la termenul-limită de la 20 iulie, a dat asigurări joi preşedintele Hassan Rohani.

60 afișări
Imaginea articolului Rohani anunţă un acord "foarte probabil" până la 20 iulie asupra dosarului nuclear

Rohani anunţă un acord "foarte probabil" până la 20 iulie asupra dosarului nuclear (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Foarte probabil vom ajunge la un acord până la sfârşitul lui iulie", a declarat pentru presă preşedintele iranian, care participă, la Shanghai, la o conferinţă regională pe teme de securitate.

Rohani face această declaraţie după a patra rundă de negocieri, care a avut loc săptămâna trecută la Viena, dar care s-a încheiat fără vreun rezultat.

Iranul şi Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) au ajuns, totuşi, la un acord asupra punerii în aplicare a cinci măsuri noi privind o îmbunătăţire a transparenţei programului nuclear al Republicii islamice, a anunţat miercuri Agenţia ONU.

Două dintre acete noi măsuri, dintre care una se referă la testarea unor explozivi, au o legătură directă cu o posibilă dimensiune militară a programului, potrivit prevederilor memorandumului ataşat unui comunicat primit de către AFP.

Iranul s-a angajat să furnizeze "până la 25 august" toate informaţiile solicitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici