Roma: Noul ministru de Interne vrea să limiteze accesul romilor din România

Noul ministru italian de Interne, Roberto Maroni, a elaborat un plan privind limitarea accesului romilor, majoritatea provenind din România, pe teritoriul italian.

46 afișări
Imaginea articolului Roma: Noul ministru de Interne vrea să limiteze accesul romilor din România

Roma: Noul ministru de Interne vrea să limiteze accesul romilor din România (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit cotidianului La Repubblica, în ediţia electronică, abia numit în funcţie, Maroni a abordat, în prima zi de activitate, cea mai problematică latură a politicii de securitate, cea privind imigraţia.

Maroni, care îşi va prezenta primele propuneri Consiliului de Miniştri, anunţase în urmă cu câteva zile că, în caz de necesitate, ar "fi negociat cu Comisia Europeană regulile privind libera circulaţie, pentru a impune limite atunci când în joc este securitatea naţională".

O atitudine dură în privinţa imigraţiei este cea mai grea probă care îl aşteaptă, având în vedere că este destul de neplăcut să informeze autorităţile române că unii dintre cetăţenii lor, în special romii, nu vor mai putea să pătrundă liber pe teritoriul italian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici