Roma: O fată de 14 ani a fost violată, suspecţii fiind romi est-europeni

O fată de 14 ani a fost violată sâmbătă, într-un parc din Roma, de doi imigranţi, iar autorităţile suspectează că este vorba de romi est-europeni, relatează Il Tempo în ediţia electronică.

47 afișări
Imaginea articolului Roma: O fată de 14 ani a fost violată, suspecţii fiind romi est-europeni

Roma: O fată de 14 ani a fost violată, suspecţii fiind romi est-europeni

Incidentul a avut loc chiar în ziua în care la Roma se sărbătorea Sfântul Valentin (Ziua Îndrăgostiţilor). Fata de 14 ani şi prietenul acesteia, de 16 ani, au fost agresaţi în cartierul Appio Latino, fiind duşi cu forţa pe un teren viran din Parcul Caffarella.

Fata a fost violată, iar prietenul ei a fost bătut şi imobilizat. Autorii violului le-au luat tinerilor şi banii pe care îi aveau asupra lor, precum şi telefoanele mobile.

În zona în care a avut loc incidentul, la periferia Romei, există câteva tabere de romi construite ilegal.

La aflarea veştii, primarul Romei, Gianni Alemanno, aflat în vizită în Slovenia, a luat legătura imediat cu şeful poliţiei şi cu prefectul capitalei Italiei.

"Am vorbit cu şeful poliţiei. Sunt două persoane cu accent din est, cu tenul închis, probabil romi", a declarat Alemanno.

"Am spus tot timpul că este o urgenţă socială. Nu mai este cazul să fie făcute gesturi de clemenţă, de genul arestării la domiciliu a violatorilor. Măsura este inacceptabilă, mai ales că în unele cazuri nici măcăr nu au domicilii. Trebuie aplicat imediat planul privind taberele de romi. Aceasta este problema Romei - prezenţa barăcilor şi a taberelor nomazilor, care sunt factori de nesiguranţă", subliniază Alemanno.

Şase români au fost arestaţi la Roma după violarea unei tinere de 21 de ani pe 22 ianuarie, în suburbia Guidonia. Patru dintre suspecţii români au fost trimişi la penitenciar, iar doi presupuşi complici au fost plasaţi în arest la domiciliu, lucru criticat de unii lideri politici italieni.

Citeşte şi:

Mai mulţi români, arestaţi în Italia în cazul unui viol

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici