Roma: Patru persoane rănite, în urma unui raid neofascist

Patru persoane au fost rănite marţi în faţa intrării în clădirea universităţii La Sapienza din Roma, într-un raid atribuit neofasciştilor, după trei zile de la un incident similar care a vizat magazine ai căror proprietari erau cetăţeni străini.

20 afișări
Imaginea articolului Roma: Patru persoane rănite, în urma unui raid neofascist

Roma: Patru persoane rănite, în urma unui raid neofascist (Imagine: Agenţia Ansa)

Martorii, citaţi de agenţia Ansa, au povestit că au văzut o maşină în care se aflau patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, înarmaţi cu bare de fier, bastoane şi lanţuri de motocicletă. Aceştia au agresat un grup de studenţi care lipeau afişe în care lansau un apel la o reuniune antifascistă.

Serviciul de primire urgenţe al spitalului Umberto I, a anunţat că patru persoane au fost rănite.

Sâmbătă, aproximativ 20 de bărbaţi cu cagule şi înarmaţi cu bare de fier, au distrus mai multe magazine ai căror propietari erau imigranţi originari din Bangladesh şi India, în cartierul Pigneto.

Asociaţia "studenţilor antifascişti din cadrul Sapienza" a atribuit această acţiune membrilor grupului neofascist "Noul Ordin" şi a denunţat "climatul de impunitate de care neofasciştii se bucură la Roma" şi pe care îl reproşează noii echipe municipale.

Noul primar al Romei, Gianni Alemanno, un fost activist neofascist, în prezent membru al partidului de dreapta - Alianţa Naţională, a marşat în campania electorală pe problema legată de securitate şi susţine acţiunea guvernului Berlusconi, care a stabilit o legătură între lipsa securităţii şi imigraţia ilegală.

Alemanno a denunţat raidul xenofob de sâmbătă şi a declarat că incidentele de marţi de la Roma trebuie condamnate fără nici o circumstanţă atenuantă.

"Aceste incidente nu trebuie să conducă la elaborarea unor teorii politice", a adăugat el. "Nimic nu reflectă faptul că la Roma există un climat propice violenţei. Există, în schimb, imbecili periculoşi care trebuie izolaţi pentru gesturile lor violente şi xenofobe", a mai spus Alemanno.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici