Roma: Un consilier a propus autobuze separate pentru copiii romi

Un consilier municipal din Roma a fost demis din funcţie, după ce propunerea sa privind alocarea de autobuze şcolare separate pentru copiii romi în sectorul său a provocat un val de indignare în capitala italiană.

1 afișare

"Copiii sunt toţi egali şi dacă merg împreună la şcoală trebuie să continue să facă acest lucru", a declarat sâmbătă primarul Romei, Walter Veltroni.

Lucio Conte, membru al Partidului Comunist PRC în consiliul municipal din cel de-al şaptelea arondisment din Roma, a propus vineri, alături de colegii săi de dreapta, înfiinţarea în sector a unui transport separat pentru copiii romi care merg la şcoală.

Propunerea a fost formulată în urma mai multor cereri ale părinţilor, care denunţă dispute între copiii italieni şi cei romi în autobuzele şcolare, a explicat Conte, citat de cotidianul Corriere della Sera.

Consilierii din cel de-al şaptelea arondisment au votat în acelaşi timp un al doilea text care cerea contribuţii financiare pentru facilitarea integrării şcolare a copiilor romi. Prima propunere a provocat însă demiterea lui Conte.

Massimiliano Smeriglio, secretar PRC pentru capitala italiană, a cerut şi a obţinut demisia lui Conte.

"Comportamentul consilierului municipal Lucio Conte este incompatibil cu cultura politică şi practicile sociale ale ale formaţiunii Refondarea comunistă. Din acest motiv, am cerut şi am obţinut demisia din partid a acestui consilider", a explicat Smeriglio.

Moartea, în noiembrie, a unei italience, infracţiune de care este acuzat un rom de origine română, a creat un climat de tensiune între italienii din capitală şi romi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici