Un român care conducea un camion cu 26 de refugiaţi a fost reţinut în Austria: "Personalul medical ne-a spus că nu ar mai fi rezistat mult, două, poate trei ore. Nu am transporta nici animalele în aceste condiţii"

Un român în vârstă de 29 de ani, care conducea un camion cu 26 de refugiaţi, a fost reţinut în Austria, trei copii din autovehicul fiind în stare gravă din cauza deshidratării, a informat sâmbătă agenţia austriacă de presă APA, citată de Reuters în pagina electronică.

1503 afișări
Imaginea articolului Un român care conducea un camion cu 26 de refugiaţi a fost reţinut în Austria: "Personalul medical ne-a spus că nu ar mai fi rezistat mult, două, poate trei ore. Nu am transporta nici animalele în aceste condiţii"

Un român care conducea un camion cu 26 de refugiaţi a fost reţinut în Austria (Imagine: Shutterstock)

Camionul cu refugiaţi din Siria, Afganistan şi Bangladesh a fost oprit în apropierea orăşelului St. Peter am Hart, situat în apropierea graniţei cu Germania, a precizat APA, citând poliţia locală.

"A fost pe aproape", a declarat David Furtner, din cadrul poliţiei austriece, adăugând că copiii erau ameţiţi din cauza deshidratării, pe fondul temperaturii ridicate din camion, care era înmatriculat în România.

"Personalul medical ne-a spus că ei nu ar mai fi rezistat mult timp, două, poate trei ore", a mai afirmat el.

"Şoferului nu îi păsa de oamenii din spate. Noi nu am transporta nici animale în aceste condiţii, pe drumurile din Austria", a precizat purtătorul de cuvânt.

Şoferul român în vârstă de 29 de ani a fost reţinut, iar copiii - două fete şi un băiat de cinci şi şase ani - şi părinţii lor au fost transportaţi la spitalul din oraşul învecinat Braunau.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, citat de BBC News Online, copiii erau aproape inconştienţi. Autorităţile au declarat sâmbătă că vieţile lor nu mai sunt în pericol, dar sunt în continuare spitalizaţi.

Poliţia a precizat că a încercat să oprească vehiculul, dar şoferul a accelerat, fiind urmărit şi apoi prins. Imigranţii au declarat că sperau să ajungă în Germania.

Incidentul a avut loc la o zi după ce un camion în care se aflau 71 de imigranţi morţi a fost descoperit joi pe marginea unei autostrăzi din Austria, în apropierea frontierei cu Ungaria.

Printre cele 71 de persoane se aflau 59 de bărbaţi, opt femei şi patru copii, între care o fetiţă în vârstă de unul sau doi ani şi trei băieţi de 8, 9 şi 10 ani.

Forţele de ordine au precizat că momentul şi cauza exactă a decesului nu au fost încă stabilite, dar cel mai probabil refugiaţii au murit asfixiaţi.

Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Ungariei, Viktor Orban, afirmase joi că şoferul vehiculului abandonat în Austria, în care erau zeci de imigranţi morţi, este cetăţean român, dar Ministerul român al Afacerilor Externe a precizat că niciun cetăţean român nu este implicat în acest caz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici