Româncă suspectată de terorism. Femeia, soţia autorului unui atentat în Suedia, a fost arestată

Poliţia britanică a anunţat miercuri arestarea unei femei în vârstă de 28 de ani, soţia româncă a autorului unui atentat sinucigaş comis anul trecut în Suedia, suspectată de pregătirea unui act terorist.

Urmărește
851 afișări
Imaginea articolului Româncă suspectată de terorism. Femeia, soţia autorului unui atentat în Suedia, a fost arestată

Româncă suspectată de terorism. Femeia, soţia autorului unui atentat în Suedia, a fost arestată (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Scotland Yard a confirmat că a arestat-o marţi pe Mona Thwany, născută dintr-o mamă româncă şi un tată irakian şi soţia lui Taymour Abdel Wahab, la Luton (sud).

"Ieri dimineaţă la ora 06.15 (08.15 ora României), ofiţerii contraterorism au intrat într-o casă din Luton", a declarat miercuri un purtător de cuvânt al poliţiei.

"O femeie în vârstă de 28 de ani a fost arestată, fiind suspectată de pregătirea unor acte teroriste. Ea a fost eliberată pe cauţiune la jumătatea lui noiembrie", a adaugă purtătorul de cuvânt.

Abdel Wahab, în vârstă de 29 de ani, a cărui familie a fugit din Irak pentru a se refugia în Suedia, s-a aruncat în aer, la 11 decembrie 2010, în maşina sa la Stockholm, într-un cartier pietonal foarte aglomerat, rănind două persoane.

Poliţia a aprecizat că bomba s-ar fi declanşat prematur chiar după ce Abdel Wahab a coborât din maşină.

Înaintea acestui atentat ratat, Abdel Wahab a locuit la Luton împreună cu soţia sa şi cei trei copii şi a obţinut o diplomă în medicină sportivă.

La scurt timp după atentat, soţia sa, estetician de profesie, s-a declarat "distrusă", afirmând că nu era la curent cu planurile soţului său.

Oficialii suedezi au apreciat la momentul respectiv că Abdel Wahab a pregătit atentatul singur, dar a beneficiat de ajutorul unor complici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici