Românce, amendate la Roma pentru practicarea prostituţiei pe străzi

Prostituatele, majoritatea românce, şi clienţii lor au primit primele amenzi la Roma, odată cu intrarea în vigoare, marţi, a unui decret care interzice prostituţia pe străzi şi care a fost emis de noul primar de dreapta al capitalei italiene, relatează miercuri presa italiană.

79 afișări
Imaginea articolului Românce, amendate la Roma pentru practicarea prostituţiei pe străzi

Românce, amendate la Roma pentru practicarea prostituţiei pe străzi (Imagine: Mediafax Foto)

Un număr de 17 prostituate şi trei clienţi au fost amendaţi cu 200 de euro fiecare.

Prostituatele, în principal românce, le-au spus poliţiştilor municipali că nu intenţionează să plătească, susţine Corriere della Sera.

Primul client amendat, un mecanic italian în vârstă de 23 de ani, a dat asigurări că nu era la curent cu acest decret şi că "nu va mai vota pentru Gianni Alemanno", primarul ales în primăvară.

Un sindicat al poliţiştilor, Sulpm, a criticat imediat acest decret, subliniind că va fi dificil de obţinut contravaloarea amenzilor de la prostituate, care de cele mai multe ori nu au un domiciliu fix.

Alemanno a precizat că decretul său va rămâne în vigoare până la 31 de ianuarie 2009, dată la care ar urma să fie adoptată definitiv în Parlament o lege naţională care interzice prostituţia şi al cărei proiect a fost adoptat în Consiliul de Miniştri în urmă cu o săptămână.

Acest proiect propune sancţiuni care prevăd cinci până la 15 ani de închisoare şi amendă de 200 până la 13.000 de euro pentru "orice persoană care practică prostituţia sau profită de ea (proxeneţi, clienţi - n.red.) în locuri publice".

Un magistrat de rang înalt a denunţat acest proiect considerând inutilă crearea de noi infracţiuni dacă acestea nu au nici o şansă de a fi pedepsite.

Tehnic va fi imposibilă organizarea unui proces din cauza garanţiilor de care beneficiază inculpatul care ar putea tergiversa la infinit procedura, de exemplu prin documente judiciare care trebuie depuse în străinătate.

Pe de altă parte, chiar în cazul demarării unui proces, prostituata va fi încredinţată serviciilor sociale, nici un judecător nu o va trimite la închisoare", a comentat procurorul tribunalului din Trento, în nordul Italiei, Stefano Dragone, citat de agenţia Ansa.

Potrivit estimărilor asociaţiilor, 50.000 până la 70.000 de persoane, între care o treime sunt de naţionalitate străină, se prostituează în Italia, iar 65 la sută dintre ele îşi exercită activitatea pe stradă.

Aproximativ 20 la sută din total sunt persoane minore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici