România ar putea participa la supravegherea manevrelor militare aliate

Mai mult contingente militare străine, printre care şi posibile trupe româneşti, vor supraveghea manevrele efectuate în cadrul Centrului Comun Internaţional de Instrucţie al armatei SUA prin înfiinţarea unei echipe internaţionale de monitorizare.

15 afișări
Imaginea articolului România ar putea participa la supravegherea manevrelor militare aliate

România ar putea participa la supravegherea manevrelor militare aliate (Imagine: Mediafax/AFP)

Colonelul Thomas Vandal, care s-a retras vineri din funcţia de comandant al Grupului Operaţional din cadrul Centrului Multinaţional Comun de Reacţie (Joint Multinational Readiness Center Operations Group), a declarat că echipa, care va avea în structura sa 27 de ofiţeri din diferite ţări, va deveni operaţională în 2009, relatează Stars and Stripes în ediţia electronică.

"Dispunem deja de opt echipe americane, dar vom înfiinţa o echipă de monitorizare internaţională datorită manevrelor pe care le efectuăm în cadrul coaliţiei. Încercăm să identificăm naţiunile care vor participa", a declarat acesta.

Membrii acestei echipe, de regulă un militar cu experienţă, acţionează atât ca arbitru, cât şi ca instructor în timpul exerciţiilor, apreciind rezultatul simulărilor de luptă şi instruind soldaţii în privinţa tehnicilor, tacticilor şi procedurilor de aplicat în teatre de operaţiuni precum Irak sau Afganistan.

Până în prezent doar Italia a confirmat că va detaşa ofiţeri în cadrul acesteie chipe. România, Bulgaria, Germania, Spania şi Marea Britanie au anunţat că analizează propunerea, în timp ce alte state şi-au manifestat interesul de a se alătura echipei, a precizat Vandal.

Militarii detaşaţi de aceste state se vor alătura centrului de instrucţie de la Hohenfels, din Germania, a adăugat ofiţerul american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici