România, Bulgaria şi Turcia discută despre crearea unei flote militare NATO în Marea Neagră

România, Bulgaria şi Turcia poartă discuţii pe tema creării unui grup naval comun al Alianţei Nord-Atlantice în Marea Neagră, anunţă ministrul bulgar de Externe, Daniel Mitov, citat de site-ul Novinite.com.

2905 afișări
Imaginea articolului România, Bulgaria şi Turcia discută despre crearea unei flote militare NATO în Marea Neagră

România, Bulgaria şi Turcia discută despre crearea unei flote militare NATO în Marea Neagră

"Bulgaria poartă discuţii cu România şi Turcia", a declarat Daniel Mitov la Bruxelles.

"Se discută despre suplimentarea capacităţilor militare în zona Mării Negre", a precizat şeful diplomaţiei bulgare.

"Bulgaria va face tot posibilul pentru consolidarea capacităţilor militare în zona Mării Negre", a subliniat Daniel Mitov.

Ministerul român al Apărării a anunţat în urmă cu câteva luni că va iniţia demersuri pentru a crea o structură navală permanentă în Marea Neagră, după modelul grupurilor navale NATO.

Rusia a decis consolidarea capacităţilor militare în regiunile de sud-vest, la frontierele cu state membre NATO, în principal în zona Mării Negre, pe fondul suplimentării forţelor Alianţei Nord-Atlantice, a anunţat vineri ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici