„România, cutremurată de cazul fetei ucise, după ce poliţia a ignorat strigătele disperate de ajutor”. Presa internaţională, despre crima de la Caracal

Principalele agenţii de presă şi publicaţii internaţionale au relatat despre cazul fetei dispărute la Caracal, incident în urma căruia şeful poliţiei române a fost demis din funcţie, după ce autorităţilor le-au luat 19 ore pentru a interveni.

3135 afișări
Imaginea articolului „România, cutremurată de cazul fetei ucise, după ce poliţia a ignorat strigătele disperate de ajutor”. Presa internaţională, despre crima de la Caracal

Presa internaţională relatează despre cazul fetei dispărute la Caracal

"Şeful poliţiei române a fost demis după ce autorităţile au răspuns după 19 ore apelurilor unei fete răpite", titrează publicaţia The New York Times.

"Şeful poliţiei naţionale din România şi încă doi oficiali au fost demişi după ce autorităţilor au răspuns abia după 19 ore apelurilor date de o fată în vârstă de 15 ani, care a semnalat că a fost răpită", relatează jurnaliştii americani.

„România, cutremurată de cazul fetei ucise, după ce poliţia a ignorat strigătele disperate pentru ajutor”, scrie publicaţia britanică The Guardian.

"Premierul româniei ia în considerare organizarea unui referendum prin care să ceară pedepse mai aspre pentru infracţiuni precum crimă, asalturi sexuale şi pedofilie", informează jurnaliştii de la The Guardian.

Site-ul postului BBC relatează că adolescenta a dispărut în cursul zilei de miercuri, însă a reuşit să apeleze de trei ori poliţia şi să le ofere autorităţilor detalii despre locul în care era sechestrată.

"Familia sa acuză că poliţiştii nu i-au luat apelurile în serios, în timp ce poliţia susţine că a avut probleme în localizarea acesteia", adăugă BBC.

Aceştea au adăugat că mai multe persoane s-au adunat vineri în faţa casei lui Gheorghe Dincă, principalul suspect, pentru a protesta.

Publicaţia menţionează că premierul Viorica Dăncilă a cerut o anchetă privind răspunsul poliţiei şi tragerea la răspundere a celor reponsabili.

The Washington Post informează că proteste au avut loc şi în capitală, unde mai multe persoane au participat la un marş între Palatul Victoria şi Piaţa Revoluţiei, unde au aprins lumânări în faţa Ministerului de Interne, unii dintre ei strigând sloganuri precum "Demisia", "Corupţia ucide" şi "Jos Guvernul".

Alexandra este dispărută de miercuri, iar joi a reuşit să sune de trei ori la 112, unde a anunţat că a fost sechestrată şi violată. Poliţiştii au ajuns după 19 ore la locaţia suspectului, acuzând STS că a dat date greşite privind localizarea şi că nu au avut mandat să intre. Pe de altă parte, într-un raport al procurorului de caz se arată că mandatul a fost dat la 3.00 noaptea, dar poliţiştii au acţionat la 6.00 dimineaţa pentru că nu era echipă la muncă.

Taguri:
românia,
caracal,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici