România oferă ajutor Greciei în criza imigranţilor. Se vor trimite bunuri în valoare de peste 1 milion de lei

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri, că s-a decis va România să ofere ajutor Greciei în gestionarea crizei imigranţilor şi refugiaţilor. Astfel, vor fi trimise bunuri în valoare de peste un milion de lei prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

2367 afișări
Imaginea articolului România oferă ajutor Greciei în criza imigranţilor. Se vor trimite bunuri în valoare de peste 1 milion de lei

România oferă ajutor Greciei în criza imigranţilor. Se vor trimite bunuri în valoare de 1 milion de

„Am discutat cu preşedintele Klaus Iohannis care a dispus să oferim ajutor Greciei. Vom oferi ajutor din rezervele naţionale de stat. Acest ajutor se face în baza solicitării primite prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, conform procedurilor aplicabile în acest caz”, a declarat Marcel Vela într-o declaraţie de presă susţinută, miercuri, la sediul MAI.

Potrivit ministrului, România va trimite în Grecia 100 de corturi, 400 de paturi, 400 de saci de dormi, 400 de pături, 400 de saltele, 400 de perechi de cizme, 400 pelerine de ploaie, 800 de cearşafuri. „Ajutoarele sunt într-un cuantum de aproximativ de 25 de tone şi o valoare de 1.050.000 de lei

Sute de imigranţi au forţat intrarea în Grecia dinspre Turcia şi au incendiat gardul care le blochează accesul. Refugiaţii şi vameşii turci au lansat gaze lacrimogene unii către ceilalţi, iar un imigrant ar fi fost ucis de gloneţele trase de vameşi, acuză Turcia.

Potrivit ministrului turc de Interne, Suleyman Soylo, peste 135.000 de refugiaţi ar fi plecat din Turcia către Grecia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici