România, pe lista ţărilor NATO care livrează muniţie Ucrainei. Cum arată rezistenţa împotriva invaziei lui Putin

Rusia este din ce în ce mai izolată în comunitatea internaţională. Statele Unite, Canada, Uniunea Europeană, Marea Britanie şi Japonia au asprit sancţiunile, anunţând excluderea Moscovei din sistemul SWIFT pentru tranzacţiile bancare.

3383 afișări
Imaginea articolului România, pe lista ţărilor NATO care livrează muniţie Ucrainei. Cum arată rezistenţa împotriva invaziei lui Putin

România, pe lista ţărilor NATO care livrează muniţie Ucrainei. Cum arată rezistenţa împotriva invaziei lui Putin

Liderul rus Vladimir Putin a numit sancţiunile „ilegitime” şi a ordonat ca sistemul de descurajare nucleară să fie pus în alertă. Între timp, pe lista ţărilor care au închis spaţiu aerian la Moscova se adaugă Italia, Germania, Spania, Irlanda, Danemarca, Finlanda, Austria şi Belgia.

Aliaţii NATO îşi întăresc sprijinul politic şi militarpentru Ucraina, în timp ce aceasta continuă să se apere împotriva invaziei pe scară largă a Rusiei: „Mii de arme antitanc, sute de rachete de apărare aeriană şi mii de arme de calibru mic şi muniţie sunt trimise în Ucraina”.

NATO face acest lucru explicând că „Belgia, Canada, Republica Cehă, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Ţările de Jos, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Regatul Unit şi Statele Unite au trimis deja sau sunt aprobarea livrărilor semnificative”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici