României i se cere să contribuie cu 1% din PIB pentru a sprijini Ucraina

Estonia a propus astăzi ca ţările UE să ofere 1% din PIB ca sprijin militar pentru Ucraina.

5773 afișări
Imaginea articolului României i se cere să contribuie cu 1% din PIB pentru a sprijini Ucraina

„Ucraina are nevoie de mai multe arme şi sper că astăzi vom putea da un impuls puternic pentru a putea mobiliza o nouă tranşă de resurse, în valoare de 500 de milioane de euro.

Estonia va contribui la sprijinul militar al Ucrainei cu 1% din PIB-ul său şi invităm toate ţările să facă acelaşi lucru. Asta ar face diferenţa”, a declara ministrul de externe al Estoniei, Urmas Reinsalu, la sosirea sa la Consiliul Afaceri Externe al UE.

România va cheltui pentru Apărare 2,5% din PIB, începând din 2023. Ar rămâne cu 1,5% din PIB, dacă s-ar aplica propunerea lui Reinsalu.

Lituania: Singura cale de ieşire este înfrângerea Rusiei

„Există o singură concluzie pe care trebuie să o căutăm: este victoria Ucrainei. Pentru aceasta, este imperativ să trimitem toate armele de care Ucraina are nevoie pentru a repinge frontul şi a-şi recuceri teritoriile”, a declarat ministrul de externe lituanian, Gabrielius Landsbergis, la sosirea sa la şedinţa Consiliului Afaceri Externe.

„Rusia trebuie să înţeleagă că acest război se va termina rău pentru ei. Nu există nicio ieşire, Europa nu va sta deoparte. Rusia a început să piardă. Şi va pierde", a adăugat el.

Ţările Baltice, Estonia, Letonia şi Lituania, au de multă vreme păreri tranşante împotriva acţiunilor Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici