"Românul" arestat de Procuratură - pe listele MAI de la Chişinău, dar fără domiciliu

Netanyahu Johnatan Jerusalym, despre care Procuratura moldoveană anunţa că e cetăţean român reţinut, figurează şi pe lista finală a persoanelor reţinute şi arestate în legătură cu evenimentele din 6-8 aprilie, publicată pe site-ul Ministerului de Interne, fără a-i fi însă menţionat domiciliul.

13 afișări
Imaginea articolului "Românul" arestat de Procuratură - pe listele MAI de la Chişinău, dar fără domiciliu

"Românul" arestat de Procuratură - pe listele MAI de la Chişinău, dar fără domiciliu (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

Netanyahu Johnatan Jerusalym, despre care un comunicat al Procuraturii moldovene susţinea, vineri, că este cetăţean român, apare pe lista persoanelor reţinute şi arestate a Ministerului moldovean de Interne, fără a i se preciza domiciliul.

Bărbatul, reţinut la 10 aprilie, figurează pe listă la numărul 85, cu data naşterii 25 februarie 1952, şi menţiunea "nu lucrează". Rubrica referitoare la domiciliu este necompletată.

Procuratura moldoveană a anunţat vineri, pe site-ul său, reţinerea unui cetăţean român pentru organizare de "dezordine în masă şi uzurparea puterii de stat". Iniţial, comunicatul menţiona că numele lui este Jordan N., dar ulterior acesta a fost modificat cu numele complet al bărbatului: Netanyahu Johnatan Jerusalym, în vârstă de 57 de ani.

Potrivit comunicatului, în cadrul percheziţiei desfăşurate joi la domiciliul acestuia, au fost depistate şi confiscate hărţi ale oraşului Chişinău, fotografii ale clădărilor administrative, inclusiv ale Parlamentului şi Preşedinţiei, şi sticle cu substanţe inflamabile.

Ministrul de Externe Cristian Diaconescu a declarat, vineri, după Consiliul Consultativ desfăşurat la MAE, că oficial nu s-a primit nicio informare în legătură cu eventuali cetăţeni români arestaţi la Chişinău, existând însă informaţii care confirmă acest lucru "din surse neoficiale şi din presă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici