Românul care a încercat să vândă un semn de carte al lui Hitler a pledat vinovat

Un imigrant român din oraşul Seattle, în Statele Unite, a pledat vinovat pentru tentativa de vânzare a unui semn de carte furat, care i-ar fi aparţinut lui Adolf Hitler.

55 afișări
Imaginea articolului Românul care a încercat să vândă un semn de carte al lui Hitler a pledat vinovat

Românul care a încercat să vândă un semn de carte al lui Hitler a pledat vinovat (Imagine: seattletimes.nwsource.com)

Procesul pentru primire sau vânzare de bunuri furate a fost deschis joi, la tribunal, împotriva lui Christian Popescu, în vârstă de 37 de ani, relatează Seattle Times. Anchetatorii au precizat că Popescu a emigrat în acest oraş în urmă cu 12 ani din Constanţa.

Potrivit documentelor prezentate în instanţă, el a încercat să vândă un semn de carte din aur de 18 carate unui agent sub acoperire în apropierea unei cafenele Starbucks din Bellevue. Semnul de carte era gravat cu un portret al lui Hitler, un vultur imperial şi o svastică.

Semnul de carte i-a fost făcut cadou acestuia, în 1943, de către iubita sa, Eva Braun, drept consolare pentru înfrângerea armatei germane la Stalingrad.

Avocaţii au precizat că semnul de carte se afla printre bunurile furate în urmă cu şase ani de la o casă de licitaţii din Madrid. Anumiţi specialişti în antichităţi au pus la îndoială autenticitatea obiectului.

Citeşte şi:

Român arestat în SUA, după ce a vrut să vândă un obiect de aur ce ar fi aparţinut lui Hitler

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici