Romii de lângă Dublin deţineau proprietăţi în România - presă

Membrii familiei de romi, care s-a instalat într-o intersecţie din apropierea unei autostrăzi din Dublin, au avut averi semnificative în România, relatează The Irish Examiner în ediţia electronică de luni.

5 afișări
Imaginea articolului Romii de lângă Dublin deţineau proprietăţi în România - presă

Romii de lângă Dublin deţineau proprietăţi în România - presă

Poliţia irlandeză consideră că familia Rostas a deţinut proprietăţi în România, o parte dintre ele fiind descrie drept "semnificative". Ambasada României la Dublin a lansat ipoteze similare, precizează publicaţia irlandeză.

Cei 32 de adulţi şi 22 de copii au declarat însă organizaţiei pentru protecţia drepturilor imigranţilor Pavee Point că provin din localitatea Tileagd, situată în judeţul Bihor, şi că locuiau în colibe de pământ, corturi şi case improvizate amplasate în apropierea unei gropi de gunoi.

Poliţiştii irlandezi au înmânat, sâmbătă, documentele de deportare romilor care vor fi trimişi înapoi în România. Un purtător de cuvânt al Ministerului Justiţiei de la Dublin a declarat că grupul de romi se află în Irlanda de peste trei luni de zile şi a subliniat că aceştia reprezintă o sursă de îngrijorare privind siguranţa publică, dezvăluie The Irish Examiner.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici