Romulus Mailat, ţinut la izolare în urma ameninţărilor altor deţinuţi

Românul Nicolae Romulus Mailat, acuzat de omor şi furt calificat după agresarea, marţi seară, a unei italience de 47 de ani, este ţinut la izolare în penitenciarul Regina Coeli, din Roma, de teama represaliilor altor deţinuţi, care l-au ameninţat.

13 afișări
Imaginea articolului Romulus Mailat, ţinut la izolare în urma ameninţărilor altor deţinuţi

Romulus Mailat, ţinut la izolare în urma ameninţărilor altor deţinuţi

Mailat urma să fie interogat vineri dimineaţă, după ce victima sa, Giovanna Reggiani, a decedat joi seară, în spitalul Sant'Andrea din Roma, unde fusese internată în comă ireversibilă, relatează site-ul Tgcom, al trustului Mediaset.

Potrivit Tgcom, Mailat nu a refuzat hrana şi pare liniştit, în celula sa. Între timp, martorul tot de origine română care a semnalat incidentul de marţi seară, se află într-o locaţie secretă, sub protecţia carabienilor, a declarat şeful Brigăzii mobile a poliţiei din Roma, Vittorio Rizzi.

Mailat susţine că doar i-a furat geanta victimei, fără a fi violent. Autorităţile afirmă însă că romul de origine română a violat-o şi a bătut-o pe italianca în vârstă de 47 de ani. "Doar i-am furat geanta", se apără acuzatul. "Am furat o geantă în gara Tor di Quinto. Nicio violenţă, uitaţi-vă la analize, nicio violenţă", susţine el.

Potrivit anchetatorilor, victima pare să se fi luptat cu toate puterile cu agresorul, deoarece în momentul arestării sale, acesta avea zgârieturi pe faţă şi pe spate. În clipa în care a fost arestat, el a părut surprins, povestesc poliţiştii citaţi de Tgcom.

Examinarea medico-legală preliminară a arătat că victima în vârstă de 47 de ani a suferit o traumă cranio-facială care a provocat o hemoragie craniană, facilitând instaurarea stării de comă. Presupusa agresiune sexuală nu a fost încă stabilită cu certitudine, însă trauma cerebrală ar fi putut fi provocată de lovirea cu un obiect contondent dur, probabil o piatră sau o umbrelă.

Între timp, autorităţile italiene pregătesc primele expulzări, în aşteptarea publicării, în următoarele ore, în Gazeta Oficială, a decretului-lege adoptat de Consiliul de Miniştri în reuninea de urgenţă de miercuri seară, promulgat la o zi după aceea de preşedintele Giorgio Napolitano. Primii vizaţi sunt sute de subiecţi consideraţi periculoşi de forţele de poliţie, iar ordinele de expulzare semnate de prefecţi nu vor putea fi atacate în recurs. În cazul străinilor arestaţi deja, care îşi aşteaptă procesul în Italia, prefecţii vor cere magistratului anularea procedurii, în vederea expulzării imediate a acestora.

Autorităţile din Roma, Milano, Napoli, Torino şi Florenţa au început să alcătuiască listele cu numele românilor care ar putea fi expulzaţi din motive de siguranţă publică, numărul persoanelor aflate în această situaţie ridicându-se la aproximativ 5.000.

La Roma, poliţia a efectuat descinderi în taberele ocupate de romi, de la periferiile oraşului, reţinând mai multe persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici