Rudele victimelor avionului prăbuşit în Atlantic ar putea cere suspendarea flotei Airbus

Rudele victimelor avionului companiei Air France prăbuşit pe 1 iunie în Oceanul Atlantic ar putea cere menţinerea la sol a flotei avioanelor Airbus, în contextul în care joi va fi prezentat un raport interimar al comisiei de anchetă, relatează cotidianul The Times în ediţia online.

47 afișări
Imaginea articolului Rudele victimelor avionului prăbuşit în Atlantic ar putea cere suspendarea flotei Airbus

Rudele victimelor avionului prăbuşit în Atlantic ar putea cere suspendarea flotei Airbus (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unor surse oficiale, raportul comisiei de anchetă va evidenţia faptul că vremea nefavorabilă ar fi fost un factor în prăbuşirea avionului care zbura pe ruta Rio de Janeiro - Paris, însă principala problemă ar fi senzorii pentru stabilirea vitezei.

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aeriană (EASA) probabil va fi întrebată de ce nu a luat niciodată măsuri pentru remedierea problemelor la avioanele de tip Airbus 330-340.

"EASA are o obligaţie legală şi morală să abordeze o dată şi pentru totdeauna această problemă. Dacă un sistem este defect, atunci toată flota trebuie menţinută la sol", afirmă James Healy-Pratt, reprezentantul companiei de avocatură Stewarts Law. Firma de avocatură este reprezentantul legal al familiilor a 20 dintre victimele cursei Air France 447.

Deocamdată, echipele de intervenţie au identificat doar 11 dintre cele 50 de cadavre recuperate din Oceanul Atlantic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici