Rumiana Jeleva a avut o performanţă slabă la audierea în PE

Problema comisarului european desemnat de Bulgaria, Rumiana Jeleva, a fost performanţa slabă la audierea sa în Parlamentul European, în afară de informaţiile incorecte prezentate în declaraţia de interese, a afirmat eurodeputatul bulgar Antonia Purvanova, citat de Sofia Echo în ediţia online.

21 afișări
Imaginea articolului Rumiana Jeleva a avut o performanţă slabă la audierea în PE

Rumiana Jeleva a avut o performanţă slabă la audierea în PE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe durata audierilor, Jeleva a afirmat că eurodeputatul bulgar Antonia Purvanova a răspândit informaţii privind presupuse deficienţe din declaraţia ei referitoare la conflictul de interese, inclusiv nedezvăluirea deţinerii şi administrării unei firme de consultanţă în perioada 2007-2009, când a deţinut funcţia de parlamentar european.

Jeleva le-a declarat membrilor comisiei de audiere că acuzaţiile, inclusiv cele publicate de presă, au reieşit în urma unei scrisori trimise de Purvanova, care conduce delegaţia la PE a Mişcării Naţionale pentru Stabilitate şi Progres, un partid ce s-a aflat la guvernare şi care a fost eliminat de la putere în urma alegerilor legislative din 2009, câştigate de formaţiunea din care face parte Jeleva.

Purvanova a beneficiat de o permisiune specială să se adreseze comisiei, după ce s-a cerut prezentarea ordinii de zi. Potrivit acesteia, în pofida oricăror afirmaţii contradictorii, Jeleva a reuşit să se plaseze într-o situaţie ce nu este în conformitate cu legislaţia bulgară.

"Nu intenţionam să fac declaraţii în timpul audierii, dar mi s-a cerut să iau cuvântul deoarece ea (Jeleva) mi-a menţionat numele", a precizat Purvanova pentru site-ul Dnes.bg.

"Toţi europarlamentarii au fost informaţi în prealabil despre neregulile din declaraţia lui Jeleva referitoare la conflictul de interese", a subliniat Purvanova. Potrivit eurodeputatului bulgar, Jeleva nu a reuşit să-şi evidenţieze calităţile prin răspunsurile pe care le-a dat referitor la viitorul domeniu de activitate, declarând că este pregătită să discute cu oficialii Guvernului somalez, în situaţia în care nu există un Executiv în Somalia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici