Rusia a efectuat un nou test cu rachetă hipersonică

  • Armata rusă a efectuat un nou test cu rachetă hipersonică, în zona Mării Barents.
  • Racheta a atins o ţintă situată la distanţa de 350 de kilometri.
890 afișări
Imaginea articolului Rusia a efectuat un nou test cu rachetă hipersonică

Rusia a efectuat un nou test cu rachetă hipersonică

Armata rusă a anunţat, luni, testarea cu succes a unei rachete hipersonice de tip Zircon, în zona Mării Barents, informează agenţiile de presă Tass şi Associated Press.
 
Racheta hipersonică a fost lansată de la bordul fregatei Amiral Gorşkov, din zona Mării Albe, şi a atins o viteză de aproape şapte ori mai mare decât cea a sunetului, lovind o ţintă situată la 350 de kilometri distanţă, în Marea Barents.
 
"Conform datelor de monitorizare în timp real, racheta Zircon a lovit direct o ţintă aflată într-un poligon, la 350 de kilometri distanţă de punctul de lansare. În timpul testului, au fost confirmate caracteristicile tactice şi tehnice. Racheta a atins viteza de aproape Mach 7", a anunţat Ministerul rus al Apărării.
 
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat anul trecut că rachetele Zircon pot atinge o viteză de nouă ori mai mare decât cea a sunetului şi au o rază de acţiune de 1.000 de kilometri. Un test similar cu o rachetă hipersonică a avut loc în octombrie 2020, de ziua de naştere a lui Vladimir Putin.
 
"Echiparea forţelor armate ruse cu cele mai noi sisteme de armament, sisteme fără egal, va asigura capabilităţile de apărare pentru Rusia pe termen lung", a afirmat Vladimit Putin anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici