Rusia a evacuat personalul diplomatic de la ambasada din Kiev

Rusia a început să evacueze ambasada de la Kiev, iar Ucraina şi-a îndemnat miercuri cetăţenii să părăsească Rusia, în timp ce regiunea se pregătea de noi confruntări după ce preşedintele Vladimir Putin a primit autorizaţia de a folosi forţa militară în afara ţării sale, iar Occidentul a răspuns cu sancţiuni.

545 afișări
Imaginea articolului Rusia a evacuat personalul diplomatic de la ambasada din Kiev

Speranţele pentru o cale diplomatică de ieşire dintr-un nou război potenţial devastator în Europa par să se fi scufundat, în timp ce SUA şi principalii aliaţi europeni au acuzat marţi Moscova că a depăşit o linie roşie prin trecerea graniţei Ucrainei în regiunile separatiste, unii numind-o invazie.

Rusia a început să retragă personalul din posturile sale diplomatice din Ucraina, a raportat agenţia de ştiri de stat Tass, la o zi după ce Ministerul de Externe a anunţat un plan de evacuare, invocând ameninţări. Steagul rusesc nu mai flutură deasupra ambasadei din Kiev, potrivit unui fotograf al Associated Press. Poliţia a înconjurat clădirea.

După săptămâni în care au încercat să simuleze calmul, autorităţile ucrainene au semnalat, de asemenea, miercuri, o îngrijorare tot mai mare. Ministerul de Externe a sfătuit să nu călătorească în Rusia şi a recomandat tuturor celor care se aflau acolo să plece imediat, spunând că "agresiunea" Moscovei ar putea duce la o reducere semnificativă a serviciilor consulare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici