Rusia a furnizat R. Moldova dispozitive pentru combaterea protestelor

Rusia a furnizat Republicii Moldova dispozitive pentru combaterea protestelor care vor fi reluate vineri în capitala moldoveană, relatează Kommersant, în ediţia electronică.

20 afișări
Imaginea articolului Rusia a furnizat R. Moldova dispozitive pentru combaterea protestelor

Rusia a furnizat R. Moldova dispozitive pentru combaterea protestelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Publicaţia subliniază că Rusia i-a oferit Republicii Moldova nu numai un sprijin moral.

O sursă din cadrul aeroportului internaţional din Chişinău a declarat că, miercuri dimineaţă, pe aeroport a sosit un avion Il-76, "având la bord bunuri periculoase".

"Timp de o oră, fiind asigurată supraveghere şi pază strictă, din avion au fost descărcate lăzi cu grenade cu gaze «Ceriomuha» şi alte mijloace speciale. La 07.14 (07.14 ora României), avionul a zburat înapoi", a spus sursa citată de cotidian, relatează Interlic în pagina electronică.

Astfel, vineri se va constata dacă autorităţile moldovene vor profita de ajutorul oferit de Rusia, conchide publicaţia.

Anterior, preşedintele Vladimir Voronin declarase că nu va permite repetarea evenimentelor de marţi, toate subdiviziunile poliţiei ce asigură paza Guvernului şi a clădirii Teleradio Moldova primind ordinul de a utiliza armele.

"Preşedintele are sprijinul Moscovei. Începând cu 6 aprilie, domnul Voronin a avut în fiecare zi convorbiri telefonice cu Dmitri Medvedev, precizează Kommersant, citat de pagina electronică a Interlic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici