Rusia a lansat o rachetă Proton-M cu un satelit american la bord

Rusia a lansat vineri, de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, o rachetă Proton-M, care urmează să plaseze pe orbită un satelit american Sirius FM-6, potrivit imaginilor difuzate de televiziunile ruseşti.

495 afișări
Imaginea articolului Rusia a lansat o rachetă Proton-M cu un satelit american la bord

Rusia a lansat o rachetă Proton-M cu un satelit american la bord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lansarea a avut loc în jurul orei 18.08 GMT (21.08, ora României).

Satelitul Sirius FM-6 ar trebui să asigure o bună funcţionare a unor posturi de radio în America de Nord.

Rusia s-a confruntat în ultimii ani cu o serie de eşecuri în ceea ce priveşte lansarea sateliţilor sau navetelor către Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

Astfel, pe 2 iulie, o rachetă rusească Proton-M, care transporta trei sateliţi pentru sistemul de navigaţie Glonass, a explodat după ce a fost lansată de la cosmodromul rus Baikonur. Sistemul Glonass a fost conceput de Rusia pentru a rivaliza cu sistemul de navigaţie american GPS şi cu viitorul sistem european Galileo.

Potrivit anchetei, accidentul s-a produs loc din cauza unei erori umane.

La 10 octombrie, şeful Agenţiei Spaţiale Ruse (Roscosmos), Vladimir Popovkin, a fost demis.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici