Rusia a testat cu succes o alternativă proprie la internetul global. Anunţul făcut de ministrul Comunicaţiilor

Guvernul Rusiei a anunţat că a testat cu succes o alternativă proprie la internetul global, iar utilizatorii nu au observat nicio schimbare semnificativă, informează BBC.

3573 afișări
Imaginea articolului Rusia a testat cu succes o alternativă proprie la internetul global. Anunţul făcut de ministrul Comunicaţiilor

Sursa FOTO: Hepta.ro

Specialiştii se arată îngrijoraţi faţă de tendinţa unor ţări de se detaşa de sistemul global de acces la internet, transmite BBC

"Rusia a făcut un nou pas în ceea ce înseamnă divizarea accesului la internet. Ţările autoritare care vor să controleze la ceea ce au acces cetăţenii iau exemplu de la ceea ce au făcut China şi Siria în privinţa accesului la internet. Astfel oamenii nu vor mai avea acces la informaţii în legătură cu ceea ce se discută despre ţara lor şi vor fi ţinuţi într-o bulă", a declarat Allan Woodward, profesor în tehnologie computerizată, la Universitatea din Surrey. 

Rusia are de gând să dezvolte propria platformă de Wikipedia, iar recent a fost interzisă comercializarea telefoanelor smartphone care nu au un software rusesc gata instalat.

"Rezultatele testului au demonstrat că atât autorităţile cât şi operatorii telecom sunt pregătiţi să gestioneze riscurile şi ameninţările informatice, pentru a asigura funcţionarea internetului şi a reţelei de telecomunicaţii în Federaţia Rusă.", a declarat Alexey Sokolov, ministrul Comunicaţiilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici