Rusia a testat o rachetă de croazieră hipersonică Zircon, lansată pe mare

Rusia a testat cu succes lansarea unei rachete de croazieră hipersonice Zircon pe o distanţă de aproximativ 1.000 km, a anunţat sâmbătă Ministerul rus al Apărării, citat de Reuters.

1114 afișări
Imaginea articolului Rusia a testat o rachetă de croazieră hipersonică Zircon, lansată pe mare

Racheta a fost lansată din Marea Barents şi a lovit o ţintă în Marea Albă, a precizat ministterul. O înregistrare video a arătat cum racheta a fost lansată de pe o navă.

Preşedintele Vladimir Putin a descris racheta Zircon ca făcând parte dintr-o nouă generaţie de sisteme de armament. Armele hipersonice se pot deplasa cu o viteză de nouă ori mai mare decât viteza sunetului, iar Rusia a mai efectuat teste de lansare a rachetei Zircon de pe nave de război şi submarine în ultimul an.

Armata rusă a suferit pierderi grele de oameni şi echipamente în timpul invaziei sale de trei luni în Ucraina, pe care o numeşte o "operaţiune specială", dar a continuat să organizeze teste de armament de profil înalt pentru a reaminti lumii de posibilităţile sale în domeniul tehnologiei rachetelor.

Luna trecută a testat o nouă rachetă intercontinentală cu capacitate nucleară, Sarmat, capabilă să transporte 10 sau mai multe focoase şi să lovească Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
rachetă,
test

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici