Rusia a trădat Armenia. Azerbaidjanul a cucerit toată regiunea Nagorno-Karabah cu acordul Moscovei

Conflictul, care mocneşte de peste 30 de ani, s-a încheiat în două zile cu victoria Azerbaijanului şi restabilirea controlului asupra teritoriului său recunoscut la nivel internaţional. Ministerul azer al Apărării a declarat că s-a ajuns la un acord în Karabah, anunţă NEXTA.

43784 afișări
Imaginea articolului Rusia a trădat Armenia. Azerbaidjanul a cucerit toată regiunea Nagorno-Karabah cu acordul Moscovei

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Formaţiunile militare armene au depus armele, inclusiv cele care erau staţionate ilegal în Karabah. Trupele au părărsit poziţiile de apărare şi au fost dezarmate complet, mai anunţă Azerbaidjanul, potrivit monitorulapararii.ro.

Armata azeră a anunţat că toate armele şi echipamentele militare vor fi predate.

De asemenea, armata azeră a mai precizat că tot acest proces a fost realizat în cooperare cu militarii ruşi de menţinere a păcii.

În Karabah, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa, peste 200 au fost rănite, peste 7.000 vor să părăsească ţara, iar Armenia a deschis un dosar de genocid, acuzând Azerbaidjanul că a închis coridorul Lachin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici