Rusia acuză confiscarea de către Polonia a unei şcoli a ambasadei sale la Varşovia

Rusia a ameninţat sâmbătă că va răspunde dur la ceea ce a spus că este confiscarea ilegală de către Polonia a şcolii ambasadei ruse din Varşovia, un act pe care l-a numit o încălcare flagrantă a Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice, transmite Reuters.

345 afișări
Imaginea articolului Rusia acuză confiscarea de către Polonia a unei şcoli a ambasadei sale la Varşovia

Rusia acuză confiscarea de către Polonia a unei şcoli a ambasadei sale la Varşovia

Canalul de ştiri de stat polonez TVP Info a anunţat că poliţia a apărut în faţa şcolii ambasadei ruse din Varşovia sâmbătă dimineaţa. Întrebat despre incident, un purtător de cuvânt al ministerului polonez de externe a declarat pentru Reuters că imobilul care găzduieşte şcoala ambasadei aparţine statului polonez.

Ministerul de Externe al Rusiei a transmis într-un comunicat că autorităţile poloneze au dat buzna pe terenul şcolii ambasadei cu scopul de a o confisca. „Considerăm acest ultim act ostil al autorităţilor poloneze ca o încălcare flagrantă a Convenţiei de la Viena din 1961 privind relaţiile diplomatice şi o încălcare a proprietăţii diplomatice ruseşti în Polonia”, a spus ministerul.

„Un astfel de pas insolent al Varşoviei, care depăşeşte cadrul relaţiilor interstatale civilizate, nu va rămâne fără o reacţie dură şi consecinţe pentru autorităţile poloneze şi interesele poloneze din Rusia”, se arată în comunicat.

Lukasz Jasina, un purtător de cuvânt al ministerului polonez de externe, a declarat pentru Reuters că Rusia are dreptul de a protesta, dar că Polonia acţionează în conformitate cu legea.

„Opinia noastră, care a fost confirmată de instanţele de judecată, este că această proprietate aparţine statului polonez şi a fost luată ilegal de Rusia”, a spus el.

Serghei Andreev, ambasadorul Moscovei în Polonia, a declarat agenţiilor de presă de stat ruse că imobilul care găzduieşte şcoala ambasadei este una diplomatică pe care autorităţile poloneze nu au dreptul să o sechestreze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
polonia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici