Rusia acuză SUA că pregătesc „provocări” pentru a acuza Moscova că foloseşte arme de distrugere

Ministerul rus al Apărării a declarat că SUA pregătesc „provocări" pentru a acuza Moscova că a folosit arme de distrugere în masă în Ucraina, scrie Sky News, citând un purtător de cuvânt al forţelor armate ruse.

2776 afișări
Imaginea articolului Rusia acuză SUA că pregătesc „provocări” pentru a acuza Moscova  că foloseşte arme de distrugere

În comentariile raportate de agenţia rusă de ştiri RIA, un purtător de cuvânt al forţelor armate ruse a declarat că planul SUA este o reacţie la „succesul” armatei ruse.

Igor Kirillov, şeful forţelor de apărare împotriva radiaţiilor chimice şi biologice ale forţelor armate ruse, a declarat: „Ministerul rus al Apărării are informaţii despre faptul că Statele Unite pregătesc provocări pentru a acuza forţele armate ruse de utilizarea de arme chimice, biologice sau nucleare tactice. Acest plan a fost deja dezvoltat şi este o reacţie la succesul Rusiei în desfăşurarea operaţiunii militare speciale”.

Rusia şi SUA au făcut schimb de replici pe tema conflictului din Ucraina, preşedintele american Joe Biden acuzând Rusia de comiterea unui „genocid”.

Până în prezent, au existat dovezi limitate privind utilizarea de arme chimice în Ucraina. În cazul în care acestea ar fi fost folosite, ar fi escaladat în mod clar conflictul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
provocare,
acuzare

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici