Rusia acuză Ucraina că foloseşte rachete HIMARS pentru a lovi ţinte pe teritoriul rus. Americanii resping acuzaţiile

Ucraina nu a folosit sisteme avansate de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) fabricate în SUA pentru a lovi ţinte ruseşti în afara teritoriului ucrainean, a declarat vineri un înalt oficial american din domeniul apărării, contestând acuzaţiile Rusiei.

56790 afișări
Imaginea articolului Rusia acuză Ucraina că foloseşte rachete HIMARS pentru a lovi ţinte pe teritoriul rus. Americanii resping acuzaţiile

"Afirmaţiile ruseşti privind utilizarea HIMARS pentru a lovi în afara teritoriului ucrainean - aceste afirmaţii sunt false", a declarat oficialul, vorbind sub rezerva anonimatului, citat de Reuters.

"Ucraina foloseşte aceste capacităţi pentru a lupta în bătălia cu care se confruntă forţele sale şi le foloseşte în mod eficient în această bătălie" a mai spus oficialul american.

Statele Unite au început luna trecută să furnizeze Ucrainei sistemul cheie de rachete de precizie, după ce au primit asigurări din partea Kievului că nu le va folosi pentru a lovi ţinte în interiorul teritoriului rusesc, o mişcare cu potenţial de escaladare care ar putea extinde conflictul.

Acest armament poate avea o rază de acţiune de până la 300 de kilometri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici