Rusia, afectată de caniculă şi incendii de vegetaţie

Canicula a revenit în Rusia, cu temperaturi care depăşesc 40 de grade Celsius în sud şi 30 de grade spre Cercul Polar, în timp ce incendii de vegetaţie devastează, din nou, mii de hectare, după catastrofa din 2010, au anunţat autorităţile.

306 afișări
Imaginea articolului Rusia, afectată de caniculă şi incendii de vegetaţie

Rusia, afectată de caniculă şi incendii de vegetaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La Moscova, temperatura atingea miercuri 33 de grade Celsius, aerul deja poluat din acest oraş devenind irespirabil.

Potrivit serviciului meteorologic rus, temperatura atmosferică a atins 42 de grade Celsius în regiuni din sud, ca Saratov, sau 40 de grade, la Samara, pe Volga.

"Din cauza extinderii maselor de aer subtropical până aproape de Cercul Polar, temperatura a atins, la 26 iulie, recorduri absolute" în regiunile din nord, a adăugat serviciul meteorologic, semnalând 33,2 grade în regiunea Arhanghelsk, la Marea Albă.

Rusia a fost afectată, în 2010, de o caniculă şi o secetă fără precedent. Ţara a fost nevoită să întrerupă exporturile de cereale, iar la Moscova, în numai două luni, s-au înregistrat cu 11.000 de decese mai mult decât în vara precedentă.

De asemenea, incendiile de vegetaţie, care au început să apară din primăvară, au devastat mii de hectare, în întreaga ţară.

Potrivit unui comunicat al Ministerului pentru Situaţii de urgenţă, 220 de focare de incendii continuau să fie active, miercuri, pe o suprafaţă totală de peste 18.000 de hectare, în special în nord-vestul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici