Rusia afirmă că ajutorul Statelor Unite pentru Ucraina se va transforma într-un "fiasco umilitor, precum Vietnamul şi Afganistanul"

Moscova transmite că sprijinul militar american pentru Ucraina antrenează Washingtonul într-un "fiasco umilitor", la o zi după ce un pachet de ajutor de 60,8 miliarde de dolari pentru Kiev a fost aprobat de Camera Reprezentanţilor.

1076 afișări
Imaginea articolului Rusia afirmă că ajutorul Statelor Unite pentru Ucraina se va transforma într-un "fiasco umilitor, precum Vietnamul şi Afganistanul"

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova

"Scufundarea din ce în ce mai adâncă a Washingtonului în războiul hibrid împotriva Rusiei se va transforma într-un fiasco atât de zgomotos şi umilitor pentru Statele Unite precum Vietnamul şi Afganistanul", a declarat Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, potrivit Reuters.

Finanţarea americană, care include 23 de miliarde de dolari pentru refacerea stocurilor americane, mai trebuie să fie aprobată de Senat şi semnată de preşedintele Joe Biden.

Odată ce proiectul de lege va fi semnat de Biden, vor putea fi livrate pachete de asistenţă pentru a ajuta apărarea Ucrainei împotriva artileriei ruseşti.

Pachetul total de 95 de miliarde de dolari aprobat într-o serie de proiecte de lege de către congresmenii americani acoperă, de asemenea, sume mai mici de ajutor pentru Israel şi Taiwan.

Zaharova a declarat pe Telegram că "ajutorul militar acordat regimului de la Kiev este un sprijin financiar direct al activităţii teroriste".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici