Rusia ameninţă Lituania după interdicţia traficului de mărfuri către Kaliningrad. Răspunsul premierului lituanian

Unul dintre cei mai importanţi aliaţi ai lui Vladimir Putin a declarat marţi Lituaniei că Moscova va răspunde la interdicţia de tranzit a mărfurilor sancţionate de UE către exclava rusă Kaliningrad în aşa fel încât cetăţenii statului baltic să resimtă durerea.

8508 afișări
Imaginea articolului Rusia ameninţă Lituania după interdicţia traficului de mărfuri către Kaliningrad. Răspunsul premierului lituanian

Rusia ameninţă Lituania după interdicţia traficului de mărfuri către Kaliningrad. Răspunsul premierului lituanian

În condiţiile în care relaţiile dintre Moscova şi Occident sunt la cel mai scăzut nivel din ultima jumătate de secol din cauza invaziei Rusiei din 24 februarie în Ucraina, Lituania a interzis tranzitul pe teritoriul său al bunurilor sancţionate de Uniunea Europeană către şi dinspre exclavă, invocând normele UE privind sancţiunile, scrie Reuters.

Nikolai Patruşev, un fost spion KGB care este în prezent secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că acţiunile "ostile" ale Lituaniei au arătat că Rusia nu poate avea încredere în Occident, despre care a spus că a încălcat acordurile scrise cu privire la Kaliningrad.

"Rusia va răspunde cu siguranţă la astfel de acţiuni ostile", a declarat Patruşev, citat de agenţia de ştiri de stat RIA.

"Măsuri adecvate sunt elaborate într-un format interdepartamental şi vor fi luate în viitorul apropiat", a mai spus el. "Consecinţele acestora vor avea un impact negativ grav asupra populaţiei din Lituania".

Lituania, membră a NATO şi a Uniunii Europene, a declarat că nu face decât să aplice sancţiunile convenite de UE împotriva Rusiei, adăugând că este "ironic" să audă plângerile Moscovei, având în vedere războiul său din Ucraina.

"Este ironic să auzim retorica despre presupuse încălcări ale tratatelor internaţionale din partea unei ţări care a încălcat probabil fiecare tratat internaţional", a declarat premierul lituanian Ingrida Simonyte reporterilor.

"Nu există o blocadă a Kaliningradului", a declarat Simonyte. "Lituania pune în aplicare sancţiunile UE".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici