Rusia ar putea dota cu arme nucleare flota din Marea Baltică

Rusia analizează posibilitatea dotării flotei baltice cu arme nucleare pentru prima dată de la încheierea Războiului Rece, avertizează surse militare de la Moscova.

12 afișări
Imaginea articolului Rusia ar putea dota cu arme nucleare flota din Marea Baltică

Rusia ar putea dota cu arme nucleare flota din Marea Baltică (Imagine: www.timesonline.co.uk )

O asemenea măsură, ca reacţie la planul american de instalare a elementelor scutului american antirachetă în Europa, va spori tensiunile existente deja în contextul în care trupele ruse au avansat până la 45 de kilometri de Tbilisi, capitala Georgiei,informează ediţia online a publicaţiei Sunday Times.

Potrivit planurilor ruse, arme nucleare vor fi montate pe submarine, crucişătoare şi nave de război ale flotei ruse din Marea Baltică, staţionată în enclava Kaliningrad.

O sursă oficială de la Moscova afirmă că flota a fost afectată de lipsa fondurilor după căderea regimului comunist: "Situaţia se va schimba acum. Ca reacţie la insistenţa Statelor Unite de instalare a elementelor antirachetă în Europa, intenţionăm să avem o reacţie adecvată".

Propunerea a fost condamnată de Kurt Volker, ambasadorul SUA la NATO, care afirmă că ştia de ameninţare. "Este regretabil că Rusia reacţionează prin redesfăşurarea arsenalului nuclear când restul lumii nu doreşte un conflict între superputeri", precizează diplomatul american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici