Rusia ar putea impune sancţiuni unor state occidentale, în primul rând Finlandei

Rusia va analiza posibilitatea impunerii de sancţiuni împotriva unor state occidentale, prima vizată fiind Finlanda, afirmă Nikolai Patruşev, şeful Consiliului rus pentru Securitatea Naţională, informează site-ul agenţiei AP.

38085 afișări
Imaginea articolului Rusia ar putea impune sancţiuni unor state occidentale, în primul rând Finlandei

Rusia ar putea impune sancţiuni unor state occidentale, în primul rând Finlandei (Imagine: HEPTA)

Patruşev a făcut aceste declaraţii după o reuniune a Consiliului pentru Securitatea Naţională la care a participat şi preşedintele Vladimir Putin.

Printre măsurile luate în considerare de Moscova se numără modificarea condiţiilor favorabile destinate companiilor de cherestea din Finlanda ca reacţie la refuzul Guvernului de la Helsinki de a acorda viză unui oficial rus.

În discursul rostit la reuniune, Vladimir Putin a declarat că Occidentul vrea să pedepsească Rusia, pe fondul crizei din Ucraina.

"Rusia are politici interne şi externe independente. Nu negociem suveranitatea, chiar dacă unora nu le place acest lucru", a spus Putin.

Referindu-se la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană şi Statele Unite, Putin a adăugat: "Nu ar trebui să ne aşteptăm ca unii dintre oponenţii noştri geopolitici să revizuiască atitudinea neprietenoasă în viitorul apropiat".

"Rusia va trebui să răspundă prin măsuri sistemice suplimentare în zonele esenţiale", a adăugat Putin, fără a intra în detalii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici