Vladimir Putin a semnat un decret de prelungire cu un an a sancţiunilor vizând importuri din UE

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat miercuri un decret privind prelungirea cu un an, începând din 6 august, a interdicţiei unor importuri alimentare din ţări membre UE ca răspuns la adoptarea unor sancţiuni împotriva Rusiei din cauza conflictului din estul Ucrainei, relatează agenţia Tass.

1372 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin a semnat un decret de prelungire cu un an a sancţiunilor vizând importuri din UE

Vladimir Putin a semnat un decret de prelungire cu un an a sancţiunilor vizând importuri din UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rusia a interzis pe 6 august 2014 importurile de fructe, legume, carne, păsări, peşte şi produse lactate din state occidentale care au impus sancţiuni Moscovei pe fondul crizei din Ucraina.

Potrivit noului decret, Rusia va continua să interzică numeroase categorii de alimente din Occident timp de încă un an.

Luni, premierul rus Dmitri Medvedev anunţa că a dispus ca Guvernul să pregătească un decret în acest sens.

El a făcut acest anunţ după ce UE şi-a prelungit vineri şi luni sancţiunile pe care le-a impus anul trecut Crimeei şi Moscovei.

UE a prelungit vineri sancţiunile impuse unor companii cu sediul în Crimeea, anexată de Rusia anul trecut. Acestea au fost prelungite până în iunie 2016.

De asemenea, UE a extins luni sancţiunile economice impuse Rusiei. Acestea au fost extinse până la 31 ianuarie 2016.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici