Rusia are un nou adversar în cursa înarmării. Franţa a testat prima aeronavă hipersonică

Franţa a efectuat un test inaugural al unui prototip de planor hipersonic, a declarat agenţia de achiziţii pentru apărare a ţării. Franţa încearcă să dezvolte o nouă tehnologie de rachete capabile să combată agresiunea rusă.

17897 afișări
Imaginea articolului Rusia are un nou adversar în cursa înarmării. Franţa a testat prima aeronavă hipersonică

VMAX

Rusia este lider în topul puterilor militare dotate cu arme hipersonice datorită rachetelor hipersonice Kinjal, fiind urmată de China şi Statele Unite. 

Dar vestea că Franţa a testat o aeronavă hipersonică i-a venit ca o lovitură sub centură. 

Agenţia a anunţat că o rachetă de sondare care transporta un planor hipersonic VMAX a fost lansată luni, 26 iunie, de la locul de testare a rachetelor Biscarosse din Golful Biscaia, sud-vestul Franţei.

„Testarea planorului, pe o traiectorie cu rază lungă de acţiune foarte solicitantă, a reprezentat o provocare tehnică fără precedent, care va deschide calea noastră în viitorul domeniului hipersonicii”, a raportat agenţia într-un comunicat.

Încă din 2019, Franţa a contractat compania aerospaţială ArianeGroup pentru a gestiona programul VMAX, care vizează dezvoltarea unui planor hipersonic.

Planoarele hipersonice pot zbura la viteze mai mari de Mach 5 (6.000 km/h), potrivit Reuters.  

Rămâne de văzut dacă aeronavele hipersonice franţuzeşti vor fi capabile să intercepteze rachetele hipersonice ruseşti, ba chiar să le doboare în viitorul apropiat 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici