Rusia atrage atenţia Turciei să nu mai pună ”gaz pe foc” în conflictul din Nagorno Karabah

  • Kremlinul a cerut marţi Turciei să se abţină să mai pună ”gaz pe foc” şi să lucreze pentru pace în Nagorno Karabah.
  • De la începutul ciocnirilor, în această enclavă separatistă populată în principal de armeni, Turcia, şi-a arătat sprijinul faţă de Azerbaidjan,
1192 afișări
Imaginea articolului Rusia atrage atenţia Turciei să nu mai pună ”gaz pe foc” în conflictul din Nagorno Karabah

Profimedia

Kremlinul a cerut marţi Turciei să se abţină să mai pună ”gaz pe foc” şi să lucreze pentru pace în Nagorno Karabah, unde luptele dintre separatiştii armeni şi Azerbaidjan au lăsat în urmă aproape 100 de morţi de duminică dimineaţă, de când a izbucnit conflictul, relatează Le Figaro.
 
"Facem apel la toate ţările, în special ţările noastre partenere, cum ar fi Turcia, să facă tot posibilul pentru încetarea focului şi o soluţionare paşnică a acestui conflict", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.
 
De la începutul ciocnirilor, în această enclavă separatistă populată în principal de armeni, Turcia şi-a arătat sprijinul faţă de Azerbaidjan, care încearcă să recâştige controlul asupra regiunii Nagorno-Karabakh.
 
Luni, preşedintele turc Recep Erdogan a cerut Armeniei, care sprijină enclava politic, economic şi militar, să pună capăt ”ocupaţiei din Nagorno Karabakh” şi a promis că Ankara va rămâne alături de Baku ”cu toate mijloacele”. "Tot felul de declaraţii despre orice sprijin sau activitate militară, probabil că adaugă doar gaz pe foc", a spus Peskov.
 
Rusia este „categoric împotriva acestui lucru”, a subliniat el, reiterând un apel de la Moscova pentru „a pune capăt luptelor cât mai repede posibil”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici