Rusia AVERTIZEAZĂ Republica Moldova şi Ucraina cu sancţiuni economice

Rusia va introduce "măsuri de protecţie" împotriva Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei dacă se va dovedi că acordurile de asociere pe care aceste ţări le vor semna cu Uniunea Europeană vor afecta economia rusă, avertizează Ministerul rus de Externe.

7278 afișări
Imaginea articolului Rusia AVERTIZEAZĂ Republica Moldova şi Ucraina cu sancţiuni economice

Rusia AVERTIZEAZĂ Republica Moldova şi Ucraina cu sancţiuni economice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Imediat ce acordurile pe care partenerii noştri din zona de liber-schimb a CSI intenţionează să le semneze cu UE vor intra în vigoare, dacă vom vedea că există efecte negative, vom lua măsuri de protecţie în conformitate cu reglementările Organizaţiei Mondiale a Comerţului", a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de AFP.

Republica Moldova, Ucraina şi Georgia vor semna vineri acorduri de asociere cu Uniunea Europeană.

"Vrem să vedem care vor fi consecinţele asupra relaţiilor noastre comerciale", a adăugat Lavrov.

Discuţii între UE, Rusia şi Ucraina sunt programate în iulie, pe tema efectelor semnării Acordului de asociere. "Suntem pregătiţi să avem consultări în orice format", a dat asigurări Lavrov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici