Rusia avertizează Statele Unite, după atacarea neintenţionată a armatei siriene: "Sunt la limita dintre neglijenţă criminală şi colaborare cu militanţii reţelei teroriste Stat Islamic"

Rusia a criticat dur Statele Unite, duminică, după ce avioane ale coaliţiei internaţionale coordonate de Washington au bombardat din greşeală poziţii ale armatei siriene, incident soldat cu moartea a zeci de militari, Moscova ameninţând cu anularea armistiţiului din Siria.

8728 afișări
Imaginea articolului Rusia avertizează Statele Unite, după atacarea neintenţionată a armatei siriene: "Sunt la limita dintre neglijenţă criminală şi colaborare cu militanţii reţelei teroriste Stat Islamic"

Rusia avertizează Statele Unite, după atacarea neintenţionată a armatei siriene (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Statele Unite au exprimat "regret" pentru un incident care a vizat neintenţionat armata siriană. Organizaţia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat că 90 de militari sirieni au fost ucişi în raiduri aeriene efectuate în zona Deir al-Zor.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că cel puţin 60 de militari sirieni au fost ucişi de avioane americane F-16 şi A-10 care decolaseră din Irak.

"Acţiunile piloţilor coaliţiei - sperăm că nu au fost ordonate direct de la Washington - sunt la limita dintre neglijenţă criminală şi colaborare cu militanţii reţelei teroriste Stat Islamic", a reacţionat Ministerul rus de Externe, conform site-ului agenţiei Reuters.

"Îndemnăm cu forţă Washingtonul să exercite presiuni asupra grupurilor insurgente pe care le controlează pentru a implementa necondiţionat acordul de încetare a focului. În caz contrar, aplicarea întregului acord semnat între SUA şi Rusia la Geneva ar putea fi în pericol", atrage atenţia Moscova.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici