Rusia: Belarus a restabilit alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare de la Cernobîl

Ministerul rus al Energiei a declarat joi că specialiştii din Belarus au restabilit alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare de la Cernobîl din Ucraina, anunţă Sky News.

6024 afișări
Imaginea articolului Rusia: Belarus a restabilit alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare de la Cernobîl

Rusia: Belarus a restabilit alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare de la Cernobîl

Cernobîl a rămas fără energie electrică pe fondul luptelor dintre forţele ruseşti şi ucrainene, după ce Rusia a invadat Ucraina.

Ieri, Ucraina a cerut Rusiei să respecte o încetare temporară a focului pentru a permite repararea unei linii electrice către Cernobîl - avertizând că ar putea avea loc o scurgere de radiaţii dacă întreruperea curentului electric continuă.

Ministrul de externe Dmytro Kuleba a declarat că "generatoarele diesel de rezervă au o capacitate de 48 de ore" pentru a alimenta instalaţia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici