Rusia continuă să declare Meta „organizaţie extremistă”

Un tribunal din Moscova a respins luni un apel formulat de Meta - compania-mamă a Facebook şi Instagram - după ce a fost găsită vinovată de "activitate extremistă" în Rusia în luna martie.

354 afișări
Imaginea articolului Rusia continuă să declare Meta „organizaţie extremistă”

Rusia continuă să declare Meta „organizaţie extremistă”

Rusia a restricţionat accesul la platformele emblematice ale Meta, Facebook şi Instagram, precum şi la reţeaua de socializare Twitter, în urma trimiterii de către Moscova a zeci de mii de soldaţi în Ucraina la 24 februarie, o acţiune pe care criticii au considerat-o un efort al Rusiei de a exercita un control mai mare asupra fluxurilor de informaţii, relatează agenţia de presă TASS, citată de Reuters.

În martie, Rusia a declarat că decizia sa privind extremismul nu va afecta serviciul de mesagerie WhatsApp al Meta, concentrându-se în schimb pe Facebook şi Instagram.

Meta nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii trimisă prin e-mail. Avocatul Victoria Shakina a declarat în martie în faţa unei instanţe că Meta nu desfăşoară activităţi extremiste şi că este împotriva rusofobiei.

Rusia a interzis iniţial Facebook pentru că a restricţionat accesul la mass-media ruseşti, în timp ce Instagram a fost vizat după ce Meta a declarat că ar permite utilizatorilor de social media din Ucraina să posteze mesaje care îndeamnă la violenţă împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin şi a trupelor trimise de Moscova acolo.

Ulterior, Meta şi-a restrâns îndrumările pentru a interzice apelurile la moartea unui şef de stat şi a declarat că îndrumările sale nu ar trebui niciodată interpretate ca o aprobare a violenţei împotriva ruşilor în general.

De asemenea, Rusia a obiectat faţă de modul în care platformele străine tratează propriile sale media, unele dintre acestea purtând eticheta de "controlate de stat". În plus, autoritatea de reglementare a comunicaţiilor de stat Roskomnadzor a amendat în mod regulat companiile de social media care nu şterg conţinutul pe care Rusia îl consideră ilegal.

Un avocat care reprezintă Meta a declarat luni în faţa instanţei că refuzul de a bloca accesul la conţinut şi etichetarea mass-media controlate de stat nu sunt activităţi care să fie calificate drept extremiste, potrivit unui reporter Kommersant aflat în sala de judecată.

Reuters nu a putut verifica în mod independent această relatare, iar avocatul nu a putut fi contactat imediat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
meta,
rusia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici