Rusia desemnează Regimentul Azov din Ucraina drept grup terorist: "merită o moarte umilitoare"

Curtea supremă din Rusia a desemnat marţi Regimentul Azov din Ucraina drept grup terorist, a declarat un corespondent Reuters aflat în sala de judecată, deschizând calea pentru ca soldaţii capturaţi să fie judecaţi în conformitate cu legile stricte antiteroriste şi să fie închişi până la 20 de ani.

1518 afișări
Imaginea articolului Rusia desemnează Regimentul Azov din Ucraina drept grup terorist: "merită o moarte umilitoare"

Regimentul Azov, care are rădăcini ultranaţionaliste, a fost una dintre cele mai proeminente formaţiuni militare ucrainene care luptă împotriva Rusiei în estul Ucrainei. După ce a început ca o unitate paramilitară care lupta împotriva rebelilor pro-ruşi în 2014, a fost ulterior integrat în garda naţională ucraineană, potrivit Reuters.

Rusia a citat în mod regulat Azov în sprijinul afirmaţiei sale potrivit căreia Ucraina este controlată de "fascişti". Presa de stat rusă i-a comparat pe luptătorii Azov cu naziştii din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a căror înfrângere de către Uniunea Sovietică rămâne o parte esenţială a identităţii naţionale ruseşti.

Având anterior baza în oraşul portuar Mariupol din estul Ucrainei, mulţi dintre membrii regimentului au fost capturaţi de forţele ruseşti atunci când oraşul a căzut în mai, după un asediu de aproape trei luni.

Oficialii din Republica Populară Doneţk, entitatea susţinută de Rusia care revendică Mariupol ca parte a teritoriului său, au declarat în luna mai că luptătorii Regimentului Azov capturaţi ar putea fi condamnaţi la pedeapsa cu moartea în conformitate cu legile republicii autoproclamate.

Săptămâna trecută, ambasada Rusiei la Londra a afirmat într-o postare pe Twitter că personalul Azov captiv ar trebui spânzurat şi că "merită o moarte umilitoare".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici