Rusia dezvoltă un nou tip de rachetă balistică intercontinentală

Rusia dezvoltă un nou tip de rachetă balistică intercontinentală, a anunţat vineri generalul Serghei Karakaev, comandantul forţelor privind rachetele strategice.

406 afișări
Imaginea articolului Rusia dezvoltă un nou tip de rachetă balistică intercontinentală

Rusia dezvoltă un nou tip de rachetă balistică intercontinentală (Imagine: Mediafax Foto Arhiva/AFP)

"Această rachetă a fost creată folosindu-se şi dezvoltându-se la maxim tehnologia existentă (...), ceea ce reduce considerabil termenele şi costurile legate de crearea sa", a declarat el, citat de agenţiile ruse.

Generalul a precizat că Rusia a lansat deja prototipuri ale acestei rachete în 2012, ultimul test datând din 24 octombrie, de la cosmodromul Kapustin Iar, din regiunea Astrahan (sud-vestul Rusiei).

"Rezultatele lansărilor efectuate arată faptul că cei care au conceput (racheta) ... sunt pe calea cea bună", a adăugat el.

Pe viitor, această nouă rachetă, care foloseşte combustibil solid, le va înlocui pe cele existente, de a cincea generaţie, precum Topol-M, a precizat comandantul.

Această rachetă va putea face faţă oricărui sistem de apărare antirachetă, a asigurat el

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici