Rusia distruge un pod peste un râu ucrainean, reducând căile de scăpare

Forţele ruse au aruncat în aer un pod care leagă oraşul ucrainean aflat în conflict Severodoneţk de un alt oraş de peste râu, eliminând o posibilă rută de evacuare a civililor, au declarat duminică oficialii locali.

2066 afișări
Imaginea articolului Rusia distruge un pod peste un râu ucrainean, reducând căile de scăpare

Rusia distruge un pod peste un râu ucrainean, reducând căile de scăpare

Severodoneţk a devenit epicentrul bătăliei pentru controlul asupra regiunii Donbas din estul Ucrainei. Părţi ale oraşului au fost distruse în unele dintre cele mai sângeroase lupte de când Kremlinul a declanşat invazia.

Forţele ucrainene şi ruseşti încă se luptau duminică acolo, a declarat guvernatorul provinciei Luhansk, Serhiy Gaidai, conform Reuters.

Forţele ruseşti au cucerit cea mai mare parte a oraşului, dar trupele ucrainene controlează încă zona industrială şi o uzină chimică unde se adăpostesc sute de civili.

Însă ruşii au distrus un pod peste râul Siverskyi Donets care leagă Severodoneţk de oraşul geamăn Lysychansk, a declarat Gaidai.

A rămas în picioare doar unul dintre cele trei poduri, motiv pentru care s-au redus rutele ce puteau fi folosite pentru evacuarea civililor sau pentru ca trupele ucrainene să se retragă.

În Lysychansk, bombardamentele ruseşti au ucis o femeie şi au distrus patru case şi un centru comercial, a declarat Gaidai.

Şeful administraţiei din Severodoneţk a declarat că puţin mai mult de o treime din oraş a rămas sub controlul forţelor ucrainene, iar aproximativ două treimi se află în mâinile ruşilor.

"Forţele noastre (forţele) menţin puternic linia de apărare", a declarat Oleksandr Stryuk la televiziunea naţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici