Rusia este acum complet în defensivă pe front. Avansul ucrainenilor a determinat Moscova să îşi redistribuie trupele către sud

Redistribuirea de către Rusia a forţelor pentru a-şi consolida unităţile "degradate" din sud-estul Ucrainei împiedică mai mult ca sigur Moscova să desfăşoare operaţiuni ofensive în alte zone de pe front, afirmă Ministerul britanic al Apărării.

22940 afișări
Imaginea articolului Rusia este acum complet în defensivă pe front. Avansul ucrainenilor a determinat Moscova să îşi redistribuie trupele către sud

Rusia este acum complet în defensivă pe front. Avansul ucrainenilor a determinat Moscova să îşi redistribuie trupele către sud

În cea mai recentă actualizare a informaţiilor, ministerul britanic a precizat că trupele ucrainene au avansat în principala linie defensivă rusă "multistratificată" la est de oraşul Robotyne din regiunea Zaporojie.

Forţele ucrainene de infanterie continuă să facă progrese tactice graduale împotriva poziţiilor ruseşti şi să atragă forţele ruseşti din zonă.

Forţele ucrainene au menţinut, de asemenea, presiunea asupra poziţiilor ruseşti la sud de Bakhmut, realizând câştiguri graduale între Klishchiivka şi Adriivka, a precizat ministerul în actualizarea sa, postată pe X/Twitter.

Este foarte probabil ca Rusia să fi redistribuit forţe din alte zone ale liniei frontului pentru a înlocui unităţile degradate din jurul Robotyne. Aceste redistribuiri limitează capacitatea Rusiei de a desfăşura operaţiuni ofensive proprii de-a lungul altor zone ale liniei frontului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici